KRIOLIPOLIZA

Intenzivnim hlađenjem masnog tkiva nazvanim Kriolipoliza (Cryolipolysis) uklanjanjamo lokalizovane masne naslage sa problematičnih regija tela. Ova neinvazivna , nehirurška procedura je zahvaljujući naprednoj tehnologiji osposobljena da ciljano hladi masne ćelije bez ikakvih posledica po kožu ili druga okolna tkiva.Tako ohladjena i uslovno rečeno umrtvljena masna ćelija se eliminiše putem reapsorpcije i prirodnih metaboličkih procesa u organizmu, što dovodi do efikasne redukcije masnih naslaga na tretiranim regijama.
Najbitnije je, da je Kriolipoliza potpuno bezbedna, bezbolna,naučno I klinički dokazana procedura koja je čak odobrena od strane FDA komisije u Americi gde se smatra za jednu od najuspešnijih metoda u eliminaciji masnih naslaga .

Kriolipoliza je narocito uspešna u tretmanu lokalizovanih masnih naslaga na stomaku, slabinama, unutrašnjim stranama butina, nadlakticama, leđima, i grudima. Kriolipoliza je idealno rešenje za ljude koji se plaše,koji ne žele ili ne mogu da se podvrgnu hirurškoj intervenciji.Realno rezultat neće biti isti kao posle liposukcije ali u mnogim slučajevima kriolipoliza će biti dovoljna da se postignu zadovoljavajući estetski rezultati. Jako dobre rezultate postize I kao združena metoda sa hirurškim intervencijama ,odnosno kao dopuna nakon hirurške intervencije.

Poboljšanja su vidljiva već nakon 15 dana, a konačan rezultat je vidljiv za oko četiri nedelje. Tretirana površina kože postaje mekša narednih dana, a primećuje se i smanjenje lokalizovanih masnih depozita. S obzirom da je efektivno prodiranje hladnoće do 7 mm ispod kože, ova intervencija nije pogodna za izrazito gojazne osobe. Kriolipoliza se radi na 4 do 6 nedelja, koliko puta je potrebno, do zadovoljavajućeg efekta. Može se raditi i više regija, u razmaku od nekoliko dana. Trajanje intervencije je od 30 do 60 min, u zavisnosti od regije koja se tretira. Dobri efekti se postižu i kod žena i kod muškaraca.

Kriolipoliza je kotraindikovana kod trudnica, dojilja, pacijenata sa ugrađenim pacemakerom, bypassom, povišenim krvnim pritiskom i drugim srčanim oboljenjima, krioglobulinemijom, paroksizmalnom hladnom hemoglobinuriom, Raynaud”s fenomenom,kod urtikarija prouzrokovanih hladnoćom,kod dijabetes i neuropatije, postherpetična neuropatija. Kriolipoliza nije procedura kojom se leči gojaznost ,ali je procedura kojom ćete sa odredjenih delova tela skinuti lokalizovano masno tkivo,a na nekim delovima tela učiniti fino preoblikovanje.