Mnogi korisnici ne razumeju u potpunosti razliku između IPL-a (Intense Pulse Light) i lasera. Oba tretmana su u upotrebi od 90-tih godina. IPL i laser uključuju korišćenje svetlosne energije koja se potom apsorbuje u tamne pigmente dlake, da bi na kraju dovela do oštećenja folikula dlake. Rast dlake se potom smanjuje bez oštećenja okolnog tkiva. IPL uglavnom koriste kozmetičari u kozmetičkim i salonima lepote, dok laser koriste isključivo doktori pošto je za rukovanje medicinskim laserima bitno poznavanje istog. Najbitnije prednosti upotrebe lasera nad IPL-om su:
Laserska tehnologija je u velikoj meri efikasnija, i postiže bolje rezultate nego IPL. 90% pacijenata trajno izgubi dlaku nakon 3-4 tretmana.
IPL je manje uspešan u odnosu na laser po pitanju uklanjanja dlaka.
Laseri su precizniji, takođe mogu ciljano uklanjati tamnu dlaku, a da okolno tkivo ostane netaknuto.
Svaki laserski puls traje delić sekunde i može tretirati više dlaka odjednom.
Lasersko uklanjanje dlaka se može primeniti i na veće površine kože.
Laser se može podesiti u skladu sa vašim specifičnim tonusom kože.
Laseri su bezbedni za sve boje kože, dok IPL može izazvati opekotine na tamnijoj koži.

Glavna razlika između lasera i IPL-a, kada je u pitanju uklanjanje dlaka, uglavnom leži u tehnologiji. Obe generišu svetlost, ali različite vrste svetlosti se koriste. Laseri se koriste u hirurgiji godinama. IPL je adaptacija lasera, više se koristi u industriji lepote. Jedna od najbitnijih prednosti lasera je i njihova višestruka primena. Uspešno se koriste u medicini: oftamologija (najčešće pri operacijama katarakte i glaukoma), onkologiji (kod raka kože), stomatologiji (od popravke zuba do hirurgije) i estetskoj hirurgiji. Takođe se primenjuju i u proizvodnji: za brušenje, varenje, rezanje (imaju veliku preciznost prilikom obrade materijala), u vojne svrhe i u spektroskopiji. Laser Laserske mašine proizvode jednu talasnu dužinu svetlosti (čiste svetlosti koja se sastoji od jedne jedine boje i forme), koja ima veoma koncentrisan zrak ka specifičnim tačkama (melanin u folikuli dlake). Vrsta i boja vaše kože će odrediti podešavanja mašine, naravno nakon urađenih konsultacija sa vama. Laserske mašine su podešene da emituju talasnu dužinu koja je potrebna za lečenje kose. IPL IPL nije laser. Mašine proizvode širok spektar talasnih dužina (poput sijalica) i ne mogu se fokusirati na određenu tačku. Zbog niza različitih dužina samo će neke od njih biti koncentrisane na smanjenje dlake. Plitak prodor u odnosu na laser znači da se dublje dlake ne leče efikasno.

Pored toga, neki delovi svetlosti mogu biti apsorbovani u okolna tkiva, što dovodi do grejanja pigmenta kože. Ovo je razlog zašto postoji veća opasnost za tipove sa tamnijom bojom kože. Laserske mašine stvaraju više toplote usmerene na folikul dlake u odnosu na IPL sistem, samim tim daju bolje rezultate. Pošto folikul apsorbuje toplotu, a ne koža, postoji smanjeni rizik od spaljivanja kada se koriste laseri. Uspešno se koriste u terapiji akni i ožiljaka na licu i nosu, hemangioma, kod uklanjanja vena, kod tretmana bora i još mnogih drugih problema. Nije samo ograničen na industriju lepote, već se primenjuje podjednako i kod medicinskih tretmana. Laserski tretman može biti skuplji od IPL-a, ali efekti su mnogo izraženiji jer je izuzetno dominantan u odnosu na IPL. Mi samo nudimo tretmane koju su zaista uspešni. Mi vam donosimo inovaciju i svojim klijentima pružamo najnapredniju tehnologiju i stručnost. Odlučite se za nas i uverićete se u to.